PC, PS3, PS4, Xbox One

25 juni 2015

Game: Racen op de fiets

tour3

Hoe voelt dat nou: racen op een fiets in de Domstad en toegejuicht worden door je landgenoten? De game Tour de France 2015 brengt niet-wielrenners het dichtst bij deze bijzondere ervaring. Allereerst kiest de speler zijn ploeggenoten, de kleding en de koers. Dan volgt de start, waarbij het echte wielrennen begint: hoe stuur je de bochten door, hoe laat durf je te remmen, wanneer spaar je je benen en wanneer leg jij de zweep over het peloton met een mogelijk beslissende spurt?

tour1In Tour de France 2015 bepaal jij de tactiek in de wedstrijd door teamgenoten van een opdracht te voorzien. Desgewenst stap je over naar een teamgenoot. Leuk dat ook de Alpe d’Huez te berijden is in deze game. Rijd je die ‘Nederlandse berg’ op in het Nederlandse wielerhesje, dan geeft dat een oranje tintje aan de game.

Tour de Fance 2015 is te spelen op spelcomputers. Voor pc-spelers is er Pro Cycling Manager, waarbij je één van de negentig teams aanstuurt tot in de details. Spelers bepalen de trainingen, de contracten, de scouting en de verplaatsingen. Ook pc-spelers kunnen in deze editie een wielrenner aansturen. De auto’s gedragen zich soms wat merkwaardig.

Pro Cycling Manager 2015, Focus Multimedia, PC, 3 jaar en ouder, vanaf € 39,99
Tour de France 2015, Focus Multimedia, PS4, PS3, Xbox One, 3 jaar en ouder, vanaf € 39,99

Auteur: Marieke Westerterp
Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad.