PC

31 mei 2015

It came from space and ate our brains…

Op het gameplatform Steam komen twee verrassende games uit. De eerste heet It came from space and ate our brains. De andere is Block’n Load. Beide spellen zijn anders dan de meeste gamers gewend zijn.

Goede games kunnen ook heel simpel zijn. It came from space and ate our brains is een overlevingsspel waarbij de speler bedreigd wordt door roze aliens die in golven op hem toelopen. Schiet de vreemde wezens neer voordat ze je bereiken. Als ze dichtbij komen, is het vrij snel game over. Het doel is een hoge score te behalen door zo lang mogelijk te overleven.

De game van de Nederlandse studie Triangle Games ziet er retro uit met een minimalistische blokkerige vormgeving, maar de spelervaring, besturing en de grafische beelden zijn hedendaags. Al snel blijkt dat het je enorm helpt als je achteruitlopend schiet. En natuurlijk moet je ondertussen de obstakels ontwijken, die in de donkerte niet goed te zien zijn. De uptempo-achtergrondmuziek, gecombineerd met de zachte bromgeluiden van de aliens zorgen voor prettige spanning. Later volgen nieuwe wapens en sterkere aliens. Spelen tegen vrienden is mogelijk in de multiplayer. Een vermakelijk tussendoortje.

It came from space and ate our brains,
PC, via Steam, shooter, 9,99

itcamefromspaceandateourbrains.com

Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad.