Alle leeftijden, PC

8 december 2017

Circles

De game Circles begint met twee cirkels op je scherm. Al experimenterend ontdek je wat de bedoeling is. Met de muis bestuur je het ene rondje en die moet naar de andere toe bewegen. Zo haal je het eerste level.

Al snel wordt deze game moeilijker zonder aan eenvoud te verliezen. Hoe je je cirkel bestuurt, heeft ook effect op alle andere cirkels die in de levels aanwezig zijn.

circlesDe ballen worden groter en kleiner, waardoor je soms wel of niet door de mazen heen kunt kruipen. Het is een soort verstoppertje, gecombineerd met logisch denken.

Circles is een minimalistische, intuïtieve game die toch de aandacht weet vast te houden. De eenvoudige en minimalistische muziek helpt daarbij enorm, want die reageert op je bewegingen. De muziek komt van Victor Butzelaar. Circles is gemaakt door de Nederlander Jeroen Wimmers van Illusive games. Eerder werkte hij aan westerngame Westerado: Double Barreled.

Voor wie Circles wil proberen, is er een gratis demoversie te spelen op de site. Het volledige spel met negentig levels kost 8 euro via gameplatform Steam of Itch.

Circles

Jeroen Wimmers. pc. Puzzlegame € 7,99

Beoordeling: ★★★★✩

circlesgame.com

Auteur: Marieke Westerterp

Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad.