Android, iOS

23 april 2020

Retrogames in het kwadraat

In een handomdraai een mooi cv

Fan van oude arcade-spellen? Quadracade bevat er heel wat, met nostalgische klassiekers in heerlijke retrostijl. Het bijzondere aan dit spel is echter dat je maar liefst vier spellen tegelijk speelt. Dat is even wennen, maar geeft wel een erg leuke dynamiek aan het spel. Je scherm is opgedeeld in vier kleinere vakken, waar je de verschillende spellen speelt. De games zijn simpel te bedienen: bij de een moet je een drukke weg oversteken, de ander is een simpel platformspelletje en bij een derde moet je met pijl en boog op een roos schieten.

De kunst is om je aandacht goed te verdelen tussen de vier spelletjes. Als je teveel gefocust bent op de linkerbovenhoek vergeet je zomaar dat er rechtsonder nog een poppetje rent wat je over kloven moet laten springen. Naarmate je verder komt in het spel, wordt het tempo opgevoerd en draaien alle spellen steeds sneller. Met bonussen kun je het tempo juist weer tijdelijk vertragen. Als je in één van de vier spellen verliest, is het ook game over voor de andere spellen. Je begint met acht verschillende spellen, maar in totaal zijn er dertig vrij te spelen.

Quadcracade

Geschikt voor iOS en Android, gratis.

Met Pathsource Resume maak je in een handomdraai een prachtig cv. In deze app voer je de standaardinformatie in, zoals gegevens over opleiding, werkervaring en vaardigheden. De app plaatst deze vervolgens in een mooi vormgegeven document. Je kunt eenvoudig de bestaande informatie in een document met een andere stijl plaatsen zonder dat je alles opnieuw hoeft in te voeren. Als je specifieke vaardigheden hebt of andere talen spreekt, kun je deze toevoegen en als je aangeeft hoe gevorderd je hierin bent, creëert de app automatisch een mooi cirkeldiagram voor je. Hoewel er verschillende stijlen te gebruiken zijn, kun je de informatie natuurlijk nog wel naar eigen inzicht ordenen, zoals de volgorde van de blokken informatie of de kleuren. Als je cv klaar is, deel je deze eenvoudig via pdf per mail of sla je hem op op je telefoon. De meeste functies van de app zijn gratis te gebruiken, maar als je specifieke wensen hebt over vormgeving kun je voor 8,99 euro per maand nog meer thema’s ontgrendelen, het lettertype aanpassen en verschillende versies van je cv opslaan. Voor de meeste gebruikers zullen de gratis functies echter genoeg zijn.

Pathsource Resume

Geschikt voor iOS, gratis met premiumfuncties

Dit artikel is eerder verschenen in Het Nederlands Dagblad