Alle leeftijden, Android, iOS

17 december 2013

Pou – Een huisdier op je smartphone

De smartphonegame Pou is eigenlijk een soort huisdier op je telefoon. Het driehoekige diertje, officieel een buitenaards wezen, doet sympathiek aan dankzij zijn ronde vormen.

Je moet hem eten geven, laten slapen en zorgen dat hij gezond blijft. En vrolijk. Dat wordt hij van een volle maag én van het spelen van eenvoudige spelletjes. Je kunt met Pou de vrije val oefenen waarbij je de wolken moet ontwijken en muntjes moet sparen. Het tegenovergestelde hiervan is het springspel. Een variant is het etenspel waarbij je schoenen moet ontwijken en eten moet vangen. Sommige spelletjes moet je samen met anderen spelen, zoals drie op een rij.

Met alles verdien je muntjes waarmee je Pou’s eten kunt betalen of extra energie, of een leuk achtergrondpatroon. Kritiekpuntje is dat je bij het eten maar weinig gezonde opties hebt. Verder steekt het spel prima in elkaar: je wordt snel genoeg beloond met een leukere Pou of punten. De schattigheid van Pou, het verzorgende en het samenspeelelement zorgden ervoor dat de game Pou in korte tijd heel populair is geworden bij Android-gebruikers. Hierbij krijg je wel reclames. Vanaf begin 2013 zit Pou ook op iOS, voor 1,99 euro zonder reclames.


Pou

Android: gratis
iOS 5 of later, vanaf iPhone 3GS: 1,99 euro
Waardering: ★★★★✩
Geweld: ✩✩✩✩✩

Website Pou

Auteur: Marieke Westerterp
Eerder verschenen op: nd.nl