Alle leeftijden, Android, iOS

10 februari 2017

Koninkrijkje spelen in game-app Reigns

In de app Reigns is het de bedoeling zo lang mogelijk aan de macht te blijven als middeleeuwse koning.

Elk jaar brengt je een dilemma. Bijvoorbeeld: het aartsbisdom wil een nieuwe kerk. Dat kost geld, maar levert een tevreden gemeente op. Of: het Westen dreigt je binnen te vallen, stuur je je leger erop af? Deel je de extra inkomsten uit de handel met de boeren of is alles voor jou?

Al swipend hak je knopen door. Door de tevredenheidsmeters van de kerk, de mensen en het leger op peil te houden en door de staatskas gevuld te houden, blijf je koning. Raakt er een de bodem, dan is het afgelopen met je regeerperiode. Raken de tevredenheidsmeters te vol, dan nemen ze de macht over. Balanceren dus.

Wie van de troon gestoten is, kan meteen doorspelen als volgende koning. Win van jezelf door langer op de troon te blijven zitten. Drie extra opdrachten leiden de aandacht van dat doel af. Reigns biedt genoeg uitdaging en verrassing om het lang vol te houden. Er is geen makkelijk te ontdekken strategie. De kaarten bieden verrassing, humor en mooie keuzes. De verwachtingsvolle middeleeuwse achtergrondmuziek zorgt voor de juiste stemming. De kaarten met onzinnige keuzes storen de leuke beleving wel af en toe.

In Reigns zit een onduidelijke verhaallijn. Lees hier hoe het verhaal ‘automatisch’ tot stand komt. Volgens de maker verzint de speler zelf zijn verhaal bij de getoonde kaarten. Dit machtsspelletje bereikte in veel landen de eerste of tweede plaats als beste game voor de iPhone.

Reigns

Android, iOs. € 2,99. steam: € 3,49
Auteur: Marieke Westerterp
Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad – christelijk gamen.