Alle leeftijden, Android

3 december 2013

Android-games

Wordfeud en Draw Something zijn populaire spelletjes op een smartphone. Maar er is meer.

Vandaag neem ik er een paar onder de loep die komen van de Android-markt, die tegenwoordig Google Play heet. Veel smartphones en tablets draaien op het besturingssysteem Android. Cut and Slice, meer dan een miljoen keer gedownload, is een heerlijk logisch denkspelletje. De opdracht is eenvoudig: snijd een vierkant in twaalf stukken met vier halen van je stanleymes.

De game laat zien of je het goed genoeg hebt gedaan. De stukken worden geteld en de percentages. Je moet wel zo eerlijk mogelijk delen om de beste score te halen. Een minder goede score brengt je wel een level verder, maar dan krijg je geen tip. Het begin is eenvoudig, maar gaandeweg worden de figuren ingewikkelder en de opdrachten moeilijker. Leuke game om wat tijd mee te doden.

sociale contacten

Als ik een KPN of T-Mobile was zou ik Big Business standaard op elke smartphone uitbrengen. De game lokt je constant terug naar je mobiel. Je hebt boerderijen die suiker, fruit, katoen enz. produceren; de fabriek verwerkt dat bijvoorbeeld tot gebak en dat verkoop je via je warenhuis. Voor het produceren heb je medewerkers nodig. Die willen natuurlijk ergens wonen en ontspannende activiteiten doen; als je daarvoor zorgt, komen ze vanzelf.

Suiker is na enkele minuten klaar, maar katoen duurt een halfuur – reële tijd. Na een halfuur moet je dus terugkomen in het spel. De game zet een melding in het menu van je telefoon en geeft een geluidje af. Zo word je telkens teruggelokt. Erg slecht voor je sociale contacten, wel een aardig spel om te spelen. De game is niet zo stabiel, want hij loopt bij mij op een gegeven moment een aantal keren achter elkaar vast.


Cut and Slice

Best addictive brain games, gratis, Google Play

Waardering: ★★★★✩
Geweld: ✩✩✩✩✩

Big Business

Cooper media corp, gratis, Google Play

Waardering: ★★★✩✩
Geweld: ✩✩✩✩✩

Google Webstore

Auteur: Marieke Westerterp

Eerder verschenen op: nd.nl