overige

8 juni 2018

Scribblenauts Showdown prikkelt de fantasie

Humor en fantasie worden creatief verpakt in de game Scribblenauts Showdown. Met je poppetje sta je in een cartoonachtige 2D-wereld. In het showdown-speltype speel je een bordspel waarbij je verder komt door kaarten uit te spelen. Daarbij worden vaak mini-games gespeeld om te bepalen wie er twee of drie stappen vooruit mag. Wie is er het snelst met een boom omhakken of vuurvliegjes verzamelen? Wie kan er het best voorwerpen vangen op een vliegend tapijt? De voorwerpen mag je zelf kiezen.

In het zandbak-speltype wordt de fantasie aangesproken. Ontdek waar de sterren verstopt zitten in de verschillende levels en hoe je daarbij kunt komen. Zit er een in een grot? En wanneer geeft het Japanse meisje haar ster af? Bij deze game kun je zelf nieuwe voorwerpen toevoegen. En die kunnen zo gek zijn als je maar wilt. Voer een woord in zoals bijvoorbeeld ‘touwbrug’ en hop, daar staat een touwbrug. Heel speels oefenen kinderen toch even hoe ze die woorden schrijven. Er zijn 35.000 woorden in het Nederlands beschikbaar. Dus dat zet echt je creativiteit aan het werk en het levert humoristische scènes op. Vooral als je met meerdere mensen speelt.

De versus-modus kan tegen de computer gespeeld worden maar is natuurlijk veel leuker tegen een echte vriend. Scribblenauts Showdown laat soms wat Aziatische invloeden zien, met een tempel en Boeddhabeelden. Scribblenauts Showdown spreekt een brede groep aan: de minispelletjes zijn goed te doen voor iedereen. Enkele van de 25 games zijn zelfs iets te eenvoudig: met snel drukken op een knop kom je al dicht bij de winst. De zandbak wordt vanaf groep vier leuk of met de hulp van een volwassene.

De creatieve en competitieve game Scribblenauts Showdown is erg leuk om met een groep van vier mensen te spelen.

Scribblenauts Showdown
Shiver, partygame PS4, Xbox One, Switch, vanaf € 35 7+

scribblenauts.com