7+, PC

6 april 2016

Schattige Yarny steelt de show in Unravel

Yarny is een lief mannetje van een rood klosje wol. Hij beweegt schattig, onbeholpen als een peuter. Terwijl hij loopt, rolt het draadje af. Kinderen zijn meteen verknocht aan de aandoenlijke Yarny in de game Unravel.

–>> Het tweede deel van Unravel staat in de Top 5 gezinsgames.

Langzaam zie je zijn middel dunner worden, maar als de speler hem goed stuurt, komt hij op tijd bij een plek met extra draad. Yarny kan de draad om een knop gooien, omhoogklimmen langs de draad en hem vastbinden. Op sommige punten wordt de draad een trampoline, waardoor Yarny enorm hoog kan springen.

Met deze vaardigheden lost de roodwollige knuffel omgevingspuzzels op. Hoe bereikt Yarny de te hoge hendel die het tuinhekje opent? Na elk level ontdekt hij meer foto’s in het fotoalbum. Op de kiekjes zie je twee kinderen genieten van een zonnige vakantie. Yarny wandelt door het huis en verkent in elk level een andere plek, bijvoorbeeld het tuinhuisje, het strand of de boomgaard. Alle omgevingen zijn sfeervol en gedetailleerd uitgevoerd. Prachtig. De puzzels zijn heel natuurlijk verstopt in deze sfeervolle omgevingen. Bij het testen van deze game op de pc valt op dat de knoppencombinaties niet altijd even gemakkelijk zijn. Dat maakt de pc-versie minder geslaagd voor kinderen onder de 6 jaar, die bijvoorbeeld nog niet kunnen schrijven. Sommige puzzels zijn behoorlijk pittig. Leuk om over na te denken of om samen met je kind te ontdekken.

Unravel

pc. 7+
Beoordeling: ★★★✩✩

unravelgame.com

Auteur: Marieke Westerterp

Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad.