3DS, 7+

3 december 2013

Super Pokémon Rumble – Pokémon in 3D

Als een speelgoed-Pokémonpoppetje vecht je tegen andere pokémons om door de levels heen te komen van de game Super Pokémon Rumble. Na het gevecht kun je sommige pokémons ‘bevrienden’, waardoor je ook een tijdje als een van hen kunt spelen.

In totaal zijn er 600 speelgoedpokémons te verzamelen. In het begin is het spel zo simpel en gemakkelijk dat dat helemaal niet nodig is. Je ondervindt tot bijna het einde van het eerste hoofdstuk geen tegenstand. Daarna wordt het moeilijker en moet je zorgen dat jouw pokémons het hoogste energielevel hebben en dat je ze op tijd wisselt. Klappen van de vijandelijke pokémon laten het energieniveau dalen; als je wisselt naar een ander getekend poppetje, begin je weer met een vol energielevel. Nog later in het spel is het zelfs nodig de juiste krachten van een bepaalde pokémon in te zetten, zodat je makkelijker door het level komt.

De beelden zijn niet echt mooi, wat grof. In de tussenfilmpjes zijn de pokémons mooi uitgewerkt, maar in het spel zie je ze heel klein en in één kleurtje. De besturing werkt prima. Echt irritant is het geluid, dat blikkerig klinkt en zichzelf te vaak herhaalt.

Dit is het debuut van de Japanse Pokémon op de Nintendo 3DS. De driedimensionale beelden spreken in de tussenfilmpjes wel aan. Het spel zelf is al zo eenvoudig getekend dat een 3D-functie niet veel toevoegt. Daarnaast kun je met een vriend tegelijk spelen en zo sneller pokémons verzamelen.

In korte uitspraken van andere pokémons kom je iets van een verhaal op het spoor. Je moet een slechterik in zijn acties belemmeren. En dan speel je weer drie werelden waar je de vijandige stripfiguurtjes in de pan hakt, gevolgd door het grote gevecht tegen veel pokémons tegelijk. De meeste variatie zit in de vechtstijlen die de speelgoedpokémons hebben, zoals pikken, opvouwen, vergiftigen, bubbels, een flits of een kopstoot. Het is een schietspel voor beginners met erg weinig variatie. Naast urenlang vechten tegen stripachtige tegenstanders is er verder niet veel te verwachten. Voor de 50 euro die het spel moet kosten, mag je een beter spel verwachten.


Super Pokémon Rumble

Pokémon company, 3DS, € 49,95, 7 jaar en ouder

Waardering: ★★✩✩✩
Geweld: ★★✩✩✩

Website Pokémon Rumble

Auteur: Marieke Westerterp

Eerder verschenen op: nd.nl