3DS, 7+, PC, PS Vita, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360

16 januari 2014

Lego Marvel Super Heroes: Legohelden

Een legospel van een speelfilm. Geen enkele grote filmserie lijkt er aan te kunnen ontkomen, Star Wars, Batman, Lord of the Rings en ga zo nog maar even door. Aan dit imposante lijstje wordt nu weer een nieuw spel toegevoegd: Lego Marvel Super Heroes.

Zodra je het spel start, zit je midden in het verhaal: Doctor Doom wil samen met Loki de wereld overnemen. Aan de Avengers de taak om hen tegen te houden. Je kunt gelijk spelen als Iron Man en de Hulk, beiden met hun eigen kwaliteiten. Iron Man kan vliegen en de Hulk is supersterk. Niet lang daarna word je al geholpen door Spiderman. Je komt tijdens het spel allerlei slechteriken tegen die Doctor Doom heeft verzameld uit de vele superheldenfilms die de afgelopen jaren zijn uitgebracht.

De gemakkelijke besturing van het spel lijkt veel op de andere lego-games. Wel gelden voor elke personage andere regels. Grote personages kunnen zware voorwerpen optillen, maar anderen kunnen juist weer vliegen of heel erg klein worden. Zo heeft elke held een bijzondere eigenschap. Daarom kun je tijdens het spelen switchen tussen personages om puzzels op te lossen. Er blijft daardoor genoeg afwisseling in het spel. Ook als je bedenkt dat er zo’n 150 karakters zijn die je vrij kunt spelen, allemaal met bijzondere eigenschappen.

geweld

Bij deze superheldengame komt, net als bij de lego-Batmanspellen, behoorlijk wat geweld kijken. De superhelden verslaan de vijanden met veel geweld, waarbij heel wat muren en installaties gereduceerd worden tot lego-blokjes. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van wapens, raketten, superkrachten en vuisten. Maar het blijft natuurlijk wel een legospel, waardoor het geweld altijd iets komisch blijft hebben en waardoor de vijanden minder op mensen lijken.
LEGO Marvel Super Heroes - Het doosjekleinDe stad New York waarin je altijd vrij kunt rondlopen is een mooie toevoeging aan het spel. Je kunt hier allerlei kleine opdrachten doen en met zo’n beetje elke Marvel-superheld die je je maar kunt bedenken rondlopen. Mijn favoriet is Iron Man, waarmee ik er al heel wat vlieguren op heb zitten.

Lego Marvel Super Heroes

Warner Bros, actiegame, Wii U, Nintendo (3)DS, Xbox 360, PS3, PS4, PS Vita, PC, 7+, vanaf € 30

Waardering: ★★★★✩

Geweld: ★★★✩✩

Auteur: Jorim van Noppen

Eerder verschenen op www.nd.nl