7+, OS X, PC

3 december 2013

Youda Juwel Shop – Juwelen maken

In deze tijdmanagementgame speel je Samantha, die een goede juwelenmaakster wil worden. Aan de lopende band zet ze juwelen in elkaar voor haar klanten.

Dat moet snel, omdat anders de klanten ontevreden worden. Je moet een ring of oorbellen maken met de juiste stenen en een ketting met de juiste kralen. Ook heb je klantenkaarten of ruwe edelstenen, die bewerkt worden door een machine.

De menu’s zijn eenvoudig in paars-roze gekleurd en de karakters zijn zo gemaakt dat ze veel vrouwen zullen bevallen. De omgeving wisselt, van een ijsgebied tot een winkel zonder stroom of de juweliersshop van je opa of van een mystieke vrouw. Helaas bevat de game wat bovennatuurlijke verwijzingen, die helemaal niet nodig zijn en niet terzake doen in de game.

Afwisseling

De basis is eenvoudig: je blijft aan de lopende band en moet steeds ingewikkelder dingen maken voor klanten die veeleisender worden. Je speelt tegen de tijd, maar dat is alleen te zien aan het humeur van je klanten. Hou je ze blij, dan krijg je applaus, óf ze gaan ontevreden weg. Je ontmoet karakters die je voor nieuwe uitdagingen zetten. Als je racet tegen een meer ervaren juwelier, is het ineens een forse stap moeilijker. De spelvorm waarbij je dieven moet wegsturen, is leuk voor de afwisseling.

In het spel met de tijd moet je je zaken handig en efficiënt aanpakken. Verschillende achtergrondmuziekjes voegen wat haast toe aan je spel. De tussenfilmpjes zijn basaal: een plaatje met daaronder tekst die het verhaal vertelt. Uiteindelijk kom je steeds dichter bij het doel: juwelenmaakster van het jaar worden. De game bindt je door niet al te langdurige uitdagingen te bieden, een beetje afwisseling in de opdracht en omgeving en natuurlijk de strijd tegen de klok. Als je ervan houdt een wedstrijd met de tijd te spelen, is het een aardige game.


Youda Juwel Shop

Youda Games, PC, Mac, e 9,95

Waardering: ★★★✩✩
Geweld: ★✩✩✩✩
Bevat bovennatuurlijke elementen

Website Youda Juwel Shop

Auteur: Marieke Westerterp

Eerder verschenen op: nd.nl