3DS, 7+

26 februari 2015

Eén Gallisch dorpje…

Asterix en de Romeinse lusthofAsterix en Obelix rennen in de 3DS-game Asterix, de Romeinse lusthof vrolijk rond in hun vrije Gallische dorpje. Ze moeten het dorp beschermen tegen de streken van de Romeinen.

In het woud vol menhirs, Romeinen en everzwijnen is constant iets niet in de haak. Zo gooien de Romeinen de bomen om en die zet Obelix weer rechtop. Daarna lust hij wel twintig everzwijnen. Die verzamelt hij en dan gaat Obelix slapen. Een nacht later nemen Romeinen de bomen mee. Gelukkig kan Asterix met speciale eikels van de druïde nieuwe bomen planten. De sfeer die je in de strips ziet, komt ook in het spel terug. Deze 3DS-game heeft opvallend scherpe beelden. Obelix kan met zijn kracht de Romeinen door de lucht laten vliegen. Dat doe je voor de grap nog een keer tijdens een andere opdracht. Asterix en de Romeinse lusthof

Toch missen de minigames enige opbouw in het spel. Het spel wordt niet moeilijker; het rechtop zetten van de twintigste boom gaat hetzelfde als de eerste. Ook wordt de speler eventjes afgeleid met een kort spel om de druïde te helpen, waarna weer twintig bomen worden gevraagd. Later worden de aantallen groter en dan voelt de game niet meer als vermaak, maar als huiswerk. De enige reden om door te spelen, is dat dan andere minigames vrijkomen. Grote kans dat de speler afhaakt. Dat de camera niet meedraait als Asterix of Obelix door het dorp wandelt, is een designmisser die nogal irriteert. Voor beginnende gamers is Asterix, de Romeinse lusthof aardig om het gamen onder de knie te krijgen. Een Nederlands gesproken uitleg wordt dan wel erg gemist. Maar de besturing is simpel en de plaatjes maken goed duidelijk wat de bedoeling is.

Asterix, de Romeinse lusthofAsterix en de Romeinse lusthof
3DS, Big Ben interactive. € 39,95. casual game. 7+

Beoordeling: ***00

Geweld: *0000

auteur: Marieke Westerterp
Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Nederlands Dagblad.