3DS, 7+, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360

28 december 2013

Disney Infinity – Mix tussen Minecraft en Skylanders

Het eerste dat de aandacht trekt in de doos van de game Disney Infinity zijn de plastic poppetjes van Jack Sparrow, Mr Incredible en Sulley.

Met moeite staan mijn kinderen een karakter af zodat de game kan beginnen. Maar als blijkt dat ze Jack Sparrow kunnen besturen, zijn ze gefascineerd. Dat speelgoedpoppetjes goed in de markt liggen bij kinderen, bleek wel uit het gigantische succes van de gameserie Skylanders. Disney komt nu met de soortgelijke game Infinity.

Mijn zoon had het snel door toen we tegen een kluis aan liepen met twee afbeeldingen van figuurtjes erop: ‘Mama, zullen we die poppetjes kopen, dan kunnen we kijken wat daarachter ligt?’ Beide games hebben een hoge zeurfactor en het zeuren houdt niet op als je de game gekocht hebt. Per twee karakters wordt een plastic vierkantje – Playset genoemd – verkocht, nodig om de speciale levels van de karakters te spelen. Losse karakters zijn alleen te gebruiken in de zogenoemde Toybox.

Verhaallijn

Met deze speelgoeddoos ontwerp je zelf werelden levels of piratenboten. Dat kennen we natuurlijk van die andere razend populaire game: Minecraft. Extra onderdelen zijn te koop of te vinden door de verhaallijn te spelen. Sommige levels kunnen we alleen spelen als we een bepaald stuk speelgoed gevonden hebben. De ToyBox is ook op pc en iPad te gebruiken. Infinity houdt goed de balans tussen uitdagend en te lastig.

Mijn kinderen vinden het erg leuk om in de wereld van de bekende tekenfilms te spelen met opdrachten als ‘Bevrijd de man in de toren’. In Nederland is de game voor zeven jaar en ouder, in Amerika tien jaar en ouder. Mijn kinderen zijn zes en de game is niet te schokkend voor ze, vooral omdat het een tekenfilmwereld betreft.

Oneindig

Infinity’s motto is ‘oneindige mogelijkheden en eindeloos plezier’. Dat klopt ook. Het zal niet meevallen deze game helemaal uit te spelen met alle verschillende karakters. En de Toybox biedt enorme creatieve mogelijkheden. De prijs voor eindeloos plezier is met 65 euro wat duurder dan de meeste games. En dan zijn er nog karakters bij te kopen. Bij ons thuis is de lobby al begonnen…


Disney Infinity

Disney Interactive Studios, xbox, PS3, Wii, Wii U, 3DS, starterpack € 64,99 los karakter € 14,99 vanaf 7 jaar

Waardering: ★★★★✩
Geweld: ★★✩✩✩

Website Disney Infinity

Auteur: Marieke Westerterp
Eerder verschenen op: nd.nl