3+, 3DS

8 december 2017

Poochy & Yoshi’s woolly world

Poochy & Yoshi’s woolly world is een game die in kleurige wol is uitgevoerd. Hierin probeert de lieftallige dino Yoshi zijn vriendjes te redden.

Yoshi verzamelt bolletjes wol en diamanten om zijn doel te bereiken. Anders dan in eerdere games kan Yoshi nu ook vliegen en heeft hij de Poochy-hondjes die hem helpen. Dat zijn twee heerlijke toevoegingen die de game veel speelbaarder maken voor jongere kinderen. Al vliegend is het makkelijker om zwaaiende boomstammen of etende bloemen te ontwijken.

Dat maakt het instapniveau vrij laag: de game is geschikt voor 5- of 6-jarigen. Ouderen zullen zich vermaken met de diepere lagen van het spel: de puzzels waarin je diamanten moet vinden die verstopt zitten achter een dikke muur of een speciaal level. De extra krachten die je eerst moet vrijspelen maar later kunt inzetten, zorgen ervoor dat de speler zelf in handen heeft hoe moeilijk de game is. De levels zijn behoorlijk uitgebreid en bieden genoeg variatie in thema’s: bomen, windmolens of het stuiterbos bijvoorbeeld.

Alles is heel zacht en lichtvoetig, maar toch blijft de wollige wereld verrassen en de aandacht vasthouden. Yoshi zal niet snel dezelfde oplossingen kunnen gebruiken, waardoor het spel een beroep blijft doen op je vindingrijkheid. Nintendo bewijst opnieuw dat je zonder geweld toch heel leuke, aantrekkelijke games kunt maken voor basisschoolleerlingen.

Poochy & Yoshi’s woolly world

Nintendo. 3DS. Puzzle-platformer. € 44,99 3+

Beoordeling: ★★★★✩

Geweld: •••••

nintendo.nl

Auteur: Marieke Westerterp

Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad.