3+, 3DS, Wii, Wii U

20 februari 2014

Barbie Dreamhouse Party: Overal een kledingkast

Barbie Dreamhouse Party
Barbie Dreamhouse Party
[De game Barbie Dreamhouse Party bevat alles wat je verwacht van de tienerpop, maar echt spannend wordt het niet.

Het spel draait om de prachtige wereld van Barbie. De roze schoonheid staat in de twee verdiepingen tellende hal van een statig huis met een overdreven roze trapleuning en gordijnen. Hier treft ze haar vriend Ken, die in een zitje hangt. Vriendin Nicky staat voor de ingang van het huis. Uiteraard zie je om de hoek een kledingkast waar Barbie haar outfit kan verbeteren.

Haar goudglanzende haar golft zachtjes mee als ze poseert om haar kleding te bekijken.

Qua game valt Barbie Dreamhouse tegen. Je verwacht toch avonturen die wat spanning in zich hebben. Na een gelikt filmpje waarbij een van de vriendinnen het huis hermetisch afsluit, moet Barbie de kamers vrijspelen door voorwerpen te zoeken. Het is een zoek- en vindgame maar nogal saai uitgevoerd. Er is weinig variatie. Hup, weer een kamer in die doorzocht moet worden. Snel de voorwerpen op een rijtje leggen en klaar. Drie vriendinnen helpen haar, zodat het niet te lang duurt.

competitie

Toch voelt dit echt als corvee en dat moet dan negen keer.

Barbie Dreamhouse Party
Barbie Dreamhouse Party
Daarna komt er een iets leuker spelletje waarbij de vriendinnen soms in competitie zijn met elkaar. Eigenlijk wordt het alleen in de keuken echt leuk: je moet meer taartjes verzamelen dan de andere meiden. Daarbij kun je via een bomtaartje wat taartjes bij een ander wegkapen.

Door de spelletjes te spelen, komen er meer kledingstukken en sieraden in je kledingkast te hangen. Het is nogal overdreven, maar elke ruimte in Barbies droomhuis heeft in de hoek een kledingkast zodat ze zich telkens kan verkleden. Wat betreft de spelbeleving lijkt Barbie op een serious game, niet op een entertainmentgame.

Een ander groot nadeel is de lengte van het spel: je hebt het binnen twee uur uitgespeeld. De prijs is er dan ook naar: de game kost slechts 25 euro.

Barbie Dreamhouse Party

Atari, Namco Bandai, DS, 3DS, Wii, Wii U, zoek- en vind-game, 3+, € 24,99

Beoordeling:★✩✩✩✩

Geweld: ✩✩✩✩✩

barbie.com/en-us/game/my-dreamhouse

auteur: Marieke Westerterp
Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad.