12+, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

31 oktober 2014

Racen in mooie bolides: Driveclub, Grid en The Crew

Dit jaar staan er nieuwe racegames aan de start. Nieuwe delen van bekende series als Need for Speed en Gran Turismo werden uitgesteld. F1 2014 gaat wel de strijd aan met de nieuwe games. Wat is er zo bijzonder aan de nieuwe racegames?

Driveclub

DriveclubNaast mooie bolides en plezier in het racen, gaat het bij Driveclub om spelen met vrienden. Helaas is deze game alleen te spelen met vrienden die ook een PS4 hebben. In Driveclub vorm je een team om steeds betere resultaten te halen. In deze racegame telt niet alleen de positie waarin de witte lijn gepasseerd wordt. Tijdens de race zijn er punten te verdienen voor de scherpste lijn, rijden met flair of lekker driften. De nieuwe spelcomputer schotelt betere grafische beelden voor en dat is vooral te zien bij het wisselende weer: druilerige regen, een opdrogende baan of juist zachte sneeuw. Spelers kunnen zelf raceopdrachten maken en daarbij mist, windkracht en scenario kiezen. Opvallend is dat er gedurende acht maanden elke maand een nieuwe auto, circuit of opdracht te koop is.

Driveclub, Evolution Studios, PS4, racegame. Vanaf 8 oktober.

Grid

GRID AutosportDe raceserie Grid heeft een tweede deel: Grid Autosport. Kies uit drift-, touringcar- of Formule-wedstrijden. Dit keer is er geen verhaal zoals in Grid 2, maar eigenlijk maakt de speler zijn eigen verhaal. Beginnend als ingehuurde coureur in een langzame auto werkt hij zich op tot de professionele motorsport en de betere bolides. Als alle stuurhulp uitvalt, werkt de besturing minder. De moeilijkheidsgraad staat scherp afgesteld, zodat spelers echt moeten strijden om te overwinnen. Voor pc-spelers die niet willen wachten op The Crew is dit spel een prima keuze.

Grid, Codemasters, pc, Xbox 360, PS3.


The Crew

The CrewDe spelwereld van deze racegame is zo groot, dat het 90 minuten duurt om van de ene naar de andere kant van Amerika te rijden. Zowel in het drukke verkeer van New York als in het zonnige Miami Beach zijn specifieke uitdagingen te vinden waarbij de auto ook aangepast kan worden aan de omstandigheden. Het overige verkeer kan een rivaal zijn, maar ook een medestander. De game stimuleert om samen de ruige missies op te pakken. Zoals het aanpakken van een truck zonder gearresteerd te worden door de politie. Wordt jouw auto geraakt, dan daalt je ‘damage’-meter, waardoor je uiteindelijk je auto sloopt.

Racegame The Crew, Ubisoft, PS4, X1, Xbox 360, pc, MMO-racegame. Vanaf 11 november.

Zie een uitgebreider verslag over een andere nieuweling: racegame Project Cars

auteur: Marieke Westerterp
Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad.