12+, PC, PS4, Xbox One

19 september 2018

Racen in de gigantische speeltuin van The Crew 2

The Crew 2 is dit jaar flink uitgebreid met een grote collectie aan vliegtuigen, boten en ­offroad-voertuigen.

Racegame The Crew 2 heeft één opdracht: probeer zo bekend mogelijk te worden van de oost- tot de westkust van Amerika. Je begint meteen met een race waarin je wisselt tussen een sportauto, powerboat en stuntvliegtuig. Direct heb je de smaak te pakken en weet je met welk speelgoed je aan de slag kunt. Na het winnen van races of het uithalen van stunts krijg je volgers. Het werven van volgers is cruciaal voor jouw carrière, zodat je kunt domineren in elke klasse van de oostkust tot aan de westkust.

The Crew 2mooie landschappen
Bij vlagen is The Crew 2 een feest voor je ogen, bijvoorbeeld als je al scheurend vanaf de heuvels Los Angeles binnenrijdt of als je door de bomen heen New York ziet opdoemen. Van de grote steden tot aan de uitgestrekte wildernis, deze racegame herbergt allerlei soorten Amerikaanse landschappen.

In deze gigantische speeltuin bouwen spelers aan hun reputatie binnen een familie met een stijl van racen: street racing, offroad, freestyle en pro racing. Bij de street racing-familie kun je met sportauto’s korte sprintraces afwerken of zo snel mogelijk in een rechte lijn naar de finish tijdens dragraces. Daarnaast kun je in aangepaste driftauto’s over speciale circuits driften en is er een hypercarklasse met de allersnelste sportauto’s. Elke familie heeft zijn eigen levensstijl. Bij het straatracen begint een vriend telkens over het legaal maken van de sport. Bij de freestyle-familie beginnen ze elke keer over vrijheid en genieten van de omgeving. Helaas wordt dit zo veel en zo vaak in slecht uitgewerkte, kinderachtige dialogen uitgelegd, dat het behoorlijk tegen gaat staan.

In elke familie heb je een rivaal, een grote beroemdheid die je wil onttronen. Tijdens deze uitdagende races tegen de grootheden is het soms lastig om te zien waar je naartoe moet. De ene paal rijd je zonder moeite omver, maar tegen het volgende boompje kom je abrupt tot stilstand. Ook is de AI, de computer, nooit ver weg, hoe snel of langzaam je ook bent. Dit verpest enigszins het gevoel om het maximale uit je racevaardigheden te halen. De auto’s voelen soms vreemd aan. Het gedrag van de boten en vliegtuigen is een stuk beter.

Hoe meer je racet, hoe meer upgrades je verdient. Het upgraden, tunen en afstellen van de auto’s voelt als een zinloos en soms ingewikkeld klusje. Je schiet er weinig mee op. Gelukkig zijn er ook pareltjes verstopt in The Crew 2. Zo is er bijvoorbeeld een race van New York naar Los Angeles waar je 40 minuten mee zoet bent.

stunts
Ben je het racen even zat? De open wereld is gigantisch en er is dus veel meer te doen. Je kunt wilde dieren spotten met de fotomodus of de hoogste snelheid halen in een speedtrap. Een erg mooie functie is dat je soepel kunt wisselen tussen vliegtuig, boot en auto. Zo kwam ik een skischans tegen, terwijl ik in de heuvels reed en kwam ik op een idee: laat ik met een vliegtuig zo hard mogelijk aanvliegen en in de lucht naar een auto wisselen, om zo een gigantische sprong te maken. Na enige oefeningen lukt het om mijn zelfbedachte stunt uit te voeren.

De game komt het beste tot zijn recht als je een vaste groep hebt om mee te spelen. Samen kun je races beginnen of elkaar aftroeven met stunts buiten de races. Jammer genoeg ontbreekt een player versus player-modus.

Hoewel de game niet helemaal ‘af’ voelt, houdt The Crew 2 je met een overdaad aan voertuigen en vrijheid toch uren geboeid.

–> Lees ook anders reviews van racegames:

The Crew 2
Ubisoft. Racegame. PS4, XBox One, pc. vanaf € 39,99 12+

Beoordeling: ★★★✩✩

https://thecrew-game.ubisoft.com

Lees ook de review van de eerdere game The Crew.

Auteur: Joël Nahuis

Dit artikel is eerder verschenen in het Nederlands Dagblad.