Achtergrond

3 mei 2018

Strip Fortnite is kleine rage op youtube

Op youtube verschijnen allerlei gekke video’s, maar rond Fortnite zijn er strip-video’s te vinden, zegt gamesmagazine PCgamer.com.

In de game Fortnite springen 100 spelers uit een vliegtuig om op de grond te kijken wie als laatste man overblijft. De makers van de stripvideo’s trekken een vrouw absurd veel kleren aan, waarna ze bij elke kill in de game Fortnite een kledingstuk uittrekken. Uiteindelijk is er niet veel te zien, (want dat komt niet door de censuur van Youtube) maar de fantasie wordt duidelijk geprikkeld. De schrijver van dit artikel kan de stripvideo’s zonder enige hindernis bekijken en dat is toch wel heel ruimhartig van de youtube-censoren.

De gedachte dat er mogelijk iets te zien is, trekt ook voldoende bekijks, zo blijkt uit de miljoenen views van de video’s. Volgens Polygon staan er zo’n 400.000 strip-fortnite video’s op youtube tussen de 28,4 miljoen video’s met het trefwoord Fortnite. Toen ik zojuist checkt stonden er meer dan 500.000 video’s op youtube.

En die miljoenen views zorgen dat ook bekende youtubers kiezen om toch Strip Fortnite-video’s te maken. RiceGum, met 10 miljoen subscribers op youtube, kreeg kritiek van Myth, een andere youtuber. Zij zegt dat hij geen goed voorbeeld is voor zijn volgers en dat zijn video’s waarde geven aan materialistisch dingen, vrouwen en sex en andere vreselijke dingen waardoor zijn volgers problemen krijgen. Hij vindt zijn video’s niet meer dan logisch:

“If I knew a certain type of video gets a stupid amount of views … why would I not abuse it and keep pushing it out?”

aldus RiceGum op Polygon.com