Achtergrond

19 augustus 2018

Op naar gamescom…

Dinsdag ga ik naar Gamescom, de grootste gamebeurs van Europa. Ik hou je op de hoogte van interessant gamenieuws…

Gamescom jubileert dit jaar. Voor de tiende keer wordt de grootste gamebeurs ter wereld in Keulen gehouden, waarvan ik zeker 6 keer erbij was. De Amerikaanse gamebeurs E3 heeft een grotere faam en biedt meer gamenieuws, maar ze heeft minder bezoekers.

Anders dan anders zijn er dit jaar geen grote persconferenties van Microsoft, EA of Nintendo. De bedrijven zijn er wel aanwezig met grote stands. Microsoft doet toch een online show, maar toch geeft het wel aan dat er wellicht minder nieuws is dan andere jaren. Waar kijk ik dan naar uit: lekker games spelen. Uiteraard krijgen de gamescom-bezoekers wat te zien van Battlefield V, Call of Duty Black Ops 4, Fifa 19 en Shadow of the Tombraider. Check hier de laatste trailer: Battlefield met Devastation of Rotterdam:

Indies en Virtual Reality

Voor mij is Gamescom ook een ideale ontmoetingsplek voor allerlei indie-developers die ik normaal niet tegen het lijf loop. Ook is de beurs ideaal om Virtual Reality-games en gear te proberen. Ubisoft gaat meer laten zien van psycho-thriller Transference en Space Junkies. (Zie video hieronder)

Daarnaast wil ik graag een aantal games uitgebreid proberen: strategy-game Anno 1800 en Ride 3, een nieuwe motorracegame. En waarschijnlijk is Life is Strange 2 te spelen op de beurs. Dat is een fascinerende game waarin verhaal, morele keuzes en games op een nieuwe wijze verweven zijn. Lees hier mijn review van het eerste deel Life is Strange.