Achtergrond

15 juni 2018

4 echte nieuwe games van de E3

Wow, wat was er weer veel nieuws tijdens de jaarlijkse gameshow E3! Ik tip ff een vier echte nieuwe gametitels:

Anthem

Anthem is de nieuwe game van Bioware. De mensheid heeft moeite met overleven in de wereld die door de goden verlaten is. Wel zijn er de exosuits of robotpakken waardoor de grootse monsters beter bestreden kunnen worden. De makers beloven dat samenwerking en het maken van keuzes heel belangrijk gaat worden.

Starfield

Gamemaker Bethesda wordt verweten dat ze veel op haar oude game-series leunt. Met The Elder Scrolls, Quake en Fallout heeft deze maker ook best wat om op te steunen. Nu presenteerde Bethesda toch een nieuwe titel: Starfield. Een nieuwe titel van hun hand zorgt natuurlijk voor hooggespannen verwachtingen. Starfield is een sci-figame. Echt veel is er nog niet te zien in de trailer: een ruimteschip ontvouwt zich op een spannend muziekje. Het zal best nog een poosje duren voor de game daadwerkelijk te koop is.

Transference

Hoewel ik niet van thrillers hou, spreekt het idee van deze psychologische thriller mij wel aan. In transference gaat een wetenschapper experimenteren met een digitale simulatie van zijn gezin. Hij kan zijn eigen herinneringen laten herleven. De game is in 3 perspectieven te bekijken. Dat klinkt fascinerend. De game Transference is deze herfst al te spelen.

Dreams

Tussen al het geweld en angst valt een game als Dreams bijzonder op. Sony brengt een game waarmee je je dromen kan beleven. Dat wil iedereen wel. Media Molecule maakte eerder LittleBigPlanet en Tearaway. Er is een verhaal te beleven, maar gamers kunnen ook zelf aan de slag met droomwerelden bouwen. En je kan elkaars dromen bekijken. Nu maar hopen dat het geen nachtmerrie is…